DETAILED NOTES ON ISTIRIDYE MANTARı TOHUMU

Detailed Notes on istiridye mantarı tohumu

Detailed Notes on istiridye mantarı tohumu

Blog Article

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the ideal YouTube working experience and our hottest attributes. Find out more

Your browser isn’t supported any more. Update it to get the most effective YouTube experience and our newest options. Find out more

This Web site is using a stability company to safeguard by itself from on-line attacks. The motion you simply carried out brought on the safety Remedy. There are lots of actions which could cause this block which include publishing a particular phrase or phrase, a SQL command or malformed data.

· İceberg marulu genellikle soğuk hava koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları genellikle baharın erken veya sonbaharın başlarında ekebilirsiniz. Toprak sıcaklığı five-eighteen °C arasında olmalıdır.

This Web site is using a safety services to guard itself from online attacks. The motion you just executed brought on the safety Option. There are many steps that might bring about this block like submitting a certain term or phrase, a SQL command or malformed details.

Ekimi kolay gibi görünse de titizlik isteyen bir iştir. Öte yandan mantar yetiştiriciliğinde mantarların olgunlaşması bir hayli zaman alır.

İstiridye mantarının tadına varmanız, onun klasik kültür mantarından ne kadar farklı olduğunu keşfedebilmeniz için ilk tarifimizi olabildiğince sade bırakıyor, biraz sarımsak, biraz da baharatla onu lezzetli bir şekilde pişiriyoruz. Kısa sürede hazır oluyor: İstiridye mantar sote tarifi

Lezzetli olduğu kadar bu mantarı yetiştirmek de oldukça kolaydır. Tesislerde yetiştirilebildiği gibi evlerde de kolaylıkla yetiştirilebilmektedir. Evde yetiştirmek için öncelikle aşağıdaki malzemeleri almalısınız.

Mantar tohumlarının ekim işlemi özel koşullar altında yapılmaktadır. Mantar ekimi kompost ile birlikte yapılır. Yeteri miktarda kompostun toprağa karıştırılması ile birlikte mantar miselleri de sağlıklı bir ortamda toprakları yani doğal ortamlarına kavuşurlar. Ortalama 10 kilogram kompost içerisinde yaklaşık olarak three hundred - 500 gram mantar miseli bulundurulması gerekmektedir.

 İstiridye mantarının ekimi çok önemlidir. Mantarın yetişmesi için hazırlanan ve mantarın gelişmesini sağlayan kompost içine homojen olarak dağıtılması gerekir. Mantar miseli ancak doğru oranlarda karıştırıldığı zaman verimli olur.

 Miselin çoğalması laboratuvar ortamında yapılabildiği gibi farklı yerlerde de kolaylıkla yapılabilmektedir. Buğworking day ile misel çoğaltımı oldukça yaygın olan yöntemlerden bir tanesidir.

Bir teklif, aşağıda belirttiğimiz alanlara yönelik yüksek standardlarımızın tamamını sağlıyorsa, teklifi Sepete Ekle düğmesi ile sunuyoruz:

Türkiye’de uzun yıllardır büyük ilgi gören Anadolu Miseli one kg hk-35 istiridye mantarı tohumu mantar yetiştiriciliği yapmak isteyenler için yüksek kalitede yetiştirme kolaylığı sunar. get more info Uzmanların tecrübesi ve bilgisiyle steril ve profesyonel laboratuvar ortamında yetiştirilen istiridye mantarı tohumu Anadolu Misel tarafından paket içeriğinde “sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi” ile beraber gönderilir.

· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları genellikle eighteen-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Ayrıca, ortamı karanlık bir yerde tutun.

Report this page